eLearning - Cum sa economisim Apa

Motive si tehnici simple la indemana oricui de a economisi apa, o resursa indispensabila vietii.

eLearning - Cum sa economisim apa
eLearning - Cum sa economisim apa

Apa este o substanță indispensabilă vieții, fiind esențială pentru supraviețuirea tuturor organismelor vii. Ea este formată din două molecule de hidrogen și una de oxigen și este esențială pentru procesele vitale din corpul uman, precum hidratarea, digestia și eliminarea toxinelor.

Apa este o resursa din ce in ce mai rara conform ultimelor studii iar economisirea ei ar trebui sa fie o grija a noastra, a tuturor. Mai jos sunt mentionate doar cateva titluri care explica acest fenomen de reducerii a cantitatii de apa potabila pe glob pe baza unor studii si analize ale cercetatorilor.

The World Is in an 'Unprecedented' Water Crisis, Report Says  

Publicat de Bloomberg în 18 ianuarie 2022, acest articol prezintă concluziile unui raport recent al Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind criza de apă la nivel mondial și efectele sale asupra sănătății și mediului.

The world has a water crisis - this is how we can solve it

Articol scris de Maria Neira pentru World Economic Forum în 22 martie 2022, acest articol explorează cauzele și soluțiile la criza de apă de pe glob, inclusiv tehnologii inovatoare și politicile publice.

Water scarcity could lead to conflict, says report

Publicat de The Guardian în 22 februarie 2022, acest articol discută despre cum criza de apă poate duce la conflicte în diferite părți ale lumii și despre necesitatea abordării problemei cu urgență și cooperare internațională.

What the world's water crisis looks like on a human scale

Scris de Becky Little pentru National Geographic în 16 martie 2022, acest articol prezintă povestiri personale ale oamenilor din întreaga lume care se confruntă cu criza de apă și impactul acesteia asupra vieții lor de zi cu zi.


Daca analizele de mai sus au fost convingatoare sau pur si simplu grija de a economisi apa o aveai deja, iata cateva modalitati la indemana oricui:

  • Reparați imediat robinetele și conductele care curg - chiar și o scurgere mică poate duce la pierderea a sute de litri de apă într-un an.
  • În timpul spălării vaselor, nu lăsați apa să curgă continuu - umpleți chiuveta cu apă și folosiți aceeași apă pentru mai multe vase.
  • Reduceți timpul de duș - folosiți un cronometru pentru a vă asigura că dușul durează cel mult 5 minute și închideți apa în timp ce vă săpunați.
  • Când spălați rufe, alegeți programul de spălare adecvat cantității de haine și evitați spălarea cu jumătate de încărcătură. De asemenea, puteți evita utilizarea uscătorului de rufe și să lăsați hainele să se usuce natural.
  • Instalați dispozitive economizatoare de apă pe robinete și dușuri, care reduc debitul de apă și astfel reduc consumul de apă fără a afecta calitatea și confortul utilizării.

Acestea sunt doar câteva exemple de metode prin care puteți reduce consumul de apă și să vă implicați în protejarea mediului înconjurător. Fiecare gest contează, așa că fiecare pas mic contează în încercarea de a reduce consumul de apă și de a proteja mediul.

Ai o idee si vrei sa o faci publica? Trimite un eMail la adresa contact@invat.eu si noi o vom publica in aceasta pagina.
eLearning - Cum sa economisim apa (poza Unsplash)
eLearning - Cum sa economisim apa (poza Unsplash)